Mitä on UGC-sisältö?

UGC eli User Generated Content on tarkoittaa käyttäjien tekemää sisältöä. Tätähän suurin osa sosiaalisen median sisällöstä onkin, mutta UGC-sisällöntuottaja tekee ammattimaisesti sisältöä ikään kuin käyttäjän tekemän sisällön tyylisesti.

UGC video- ja kuvamateriaalia tuotetaan yrityksien sosiaalisen median orgaaniseen käyttöön tai maksettuihin sisältöihin käyttäjän näkökulmasta ja kokemuksesta.

UGC-sisällöntuotanto ei ole sama asia kuin vaikuttajamarkkinointi. Oleellinen ero UGC-sisällöntuottamisessa verrattuna vaikuttajamarkkinointiin on se, että UGC-sisällöntuottaja ei julkaise sisältöä omiin some-kanaviinsa – ja tästä syystä UGC-sisällöntuottajalla ei tarvitse olla omaa seuraajakuntaa. Koska UGC-sisältö julkaistaan suoraan yrityksen omilla sometileillä yrityksen nimissä, UGC-sisällöntuottajalle ei makseta näkyvyydestä niin kuin vaikuttajamarkkinoinnissa, vaan nimenomaan sisällöstä (kuvat, videot, voice over) ja sisällön käyttöoikeudesta.

Miksi UGC-sisältö toimii?

UGC-kuvien ja -lyhytvideoiden ei ole tarkoituskaan olla ammattimaisen kiillotettuja niin kuin esimerkiksi mainostoimistojen tuottamat mainosvideot, ja UGC-sisällön toimivuus perustuukin siihen, että sisältö tuntuu katsojasta mahdollisimman aidolta, autenttiselta ja helposti lähestyttävältä. UGC-sisällöntuottaja tietää miten tehdä tarkoitukseensa sopivia, yrityksen brändiin istuvia ja huomiota herättäviä UGC-sisältöjä.

UGC-sisällön on tarkoitus olla samaistuttavaa ja helposti lähestyttävää, ja juuri tämän takia se on tehokasta sisältöä yritysten sosiaalisessa mediassa.

Mitä UGC-tuottamiseen sisältyy?

UGC-sisällöntuotanto voi sisältää kuvia, videoita, videoeditointia, voice over-audiota ja videon käsikirjoittamista. UGC-sisällöntuottaja tekee myös taustatyötä tutustumalla yrityksen brändiin, kohderyhmään ja tavoitteisiin.

Räätälöin UGC-paketit aina tapauskohtaisesti. UGC-sisältö voi olla pelkkiä editoituja videoita, pelkkiä editoituja valokuvia, voice overeita tai näiden kaikkien yhdistelmiä.

UGC-tuottajaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota tekijän aihealueisiin ja tyyliin, ja harkita miten se sopii yrityksen brändiin ja imagoon. Koska UGC:n tuottamisessa on aina enemmän tai vähemmän mukana tekijän persoona (ja tästä se autenttisuus muodostuu), on kaikilla UGC-sisällöntuottajilla oma tyylinsä ja oma äänensä!